Kolbe Mihály festőművész és a Mohácsi Csatatéri Emléktemplom örökségvédői

Mohácsi Örökségvédők

Mohácsi Örökségvédők

Középpontban: a műemlékvédelem - kétnapos konferencia 2018.09.06-07.

2018. szeptember 03. - Mohácsi Örökségvédők

ÉLŐ MŰEMLÉK – REKONSTRUKCIÓ, DE HOGYAN?

A fenti címmel rendeznek konferenciát ezen a héten Budapesten, melynek fő témája a műemlékek kortárs építészeti kezelése, valamint a műemlék és kortárs építészet viszonya lesz.  

Az utóbbi tíz évben Magyarországon is fölerősödött a társadalmi és a szakmai párbeszéd, és gyakran vita arról, hogyan nyúlhatnak az építészek és megrendelőik a műemlék épületekhez?
   Az MMA konferenciája a társadalmi és szakmai párbeszéd elmélyítését, az eltérő álláspontok higgadt kifejtését tűzi ki céljául: a műemléki szemlélet változásának korát kívánja bemutatni a gyakorló építészek megközelítésében, valamint a kérdés esztétikai és társadalmi háttérproblémáit elemezni az elméleti szakemberek segítségével.
  A  Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata és Művészetelméleti Tagozata szervezésében megrendezésre kerülő konferencia egyik témája arra is rávilágít majd, hogy van-e köze a területén található, sajátnak tekintett műemlékéhez egy helyi közösségnek, s lehet-e ezáltal köze saját múltjához? Valamint megtudhatjuk, milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy elfogadhatóvá váljon a rekonstrukció eddig elutasított megoldása egyes műemlék épületek, vagy műemlék együttesek használatában.

  A mohácsi Csatatéri Emléktemplom páratlan művészeti értékeinek megvédésre megalakult Kolbe Mihály Örökségvédő Köre értékeli e konferencia aktualitását, ezért is hívja fel nyilvánosan a figyelmet a programra.

A rendezvény időpontja: 

Első nap: 2018.09.06. 09:30
Második nap: 2018.09.07. 09:30 

A rendezvény helyszíne: 
Pesti Vigadó - 1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Ide kattintva lehetséges regisztrálnia a konferencia 1. napjára.

Ide kattintva lehetséges regisztrálnia a konferencia 2. napjára.

 A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás: http://vigado.hu/programok/-/event/10184/elo-muemlek-rekonstrukcio-de-hogyan-/13504

A bejegyzés trackback címe:

https://mohacsiak.blog.hu/api/trackback/id/tr3714219241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása