Kolbe Mihály festőművész és a Mohácsi Csatatéri Emléktemplom örökségvédői

Mohácsi Örökségvédők

Mohácsi Örökségvédők

Üdvözöljük oldalunkon!

2018. június 18. - Mohácsi Örökségvédők

Tisztelt Hagyománytisztelő és Hagyományőrző Mohácsi Polgárok!


Bizonyára hallottak a FOGADALMI EMLÉKTEMPLOM felújítása és átalakítása kapcsán kialakult egyházi elképzelésekről és vitáról.
   Mi, Mohácsi Örökségvédők, (katolikusok és nem katolikusok, "Kolbe Mihály örökségvédők", díszpolgárok, művészek,  építészek, értelmiségiek, hívő polgárok, stb. ) azért indítottuk be honlapunkat, hogy megismerjék a mi állásfoglalásunkat is.
   Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy mi nem akarunk sem az egyházzal, sem a Püspök Úrral harcolni, sőt, a felújítás szükségszerűségével is egyetértünk. Csupán a templom elődeink által létrehozott értékeinek megváltoztatása ellen emeljük fel szavunkat.
   Mint köztudott, ez a templom EMLÉKTEMPLOM és EMLÉKHELY is egyben. Nehéz időkben országos közadakozásból, hosszú idők során fokozatosan épült fel és még ma sincs teljesen készen. Mi csupán a mohácsi vértanúk tiszteletére épült templom EMLÉK JELLEGÉT és elődeink tiszteletét kívánjuk a továbbiakban is megőrizni és ápolni.
   Ezt bizonyítják az itt mellékelt gondolataink, állásfoglalásaink és dokumentumaink. Ennek szellemében kérjük valamennyiük támogatását és megértését.

Mohács, 2018. június 18.
                                                                             MOHÁCSI ÖRÖKSÉGVÉDŐK

fogadalmi_templom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mohacsiak.blog.hu/api/trackback/id/tr3014055218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása