Kolbe Mihály festőművész és a Mohácsi Csatatéri Emléktemplom örökségvédői

Mohácsi Örökségvédők

Mohácsi Örökségvédők

Új hírek:

2018. július 09. - Mohácsi Örökségvédők

Tisztelt Örökségvédők!

Július 8-án vasárnap este hat órakor részt vettem azon a szentmisén, ahol Bacsmai László plébános az alábbi új fejleményekről tájékoztatta a híveket: a Fogadalmi Emléktemplom felújítására később (csak október végén - november elején) kerül sor a sikertelen közbeszerzési eljárás miatt.

A tervezett változtatások ugyanis a rendelkezésre álló pályázati pénzből nem valósíthatók meg, mert a 400 millió több mint duplájára lenne szükség. Ezért új tervek készülnek. Örvendetes tény, hogy a korábban vitatott régi oltár marad. Az üvegablakok cseréje a hőszigetelt üvegablakok drágasága miatt ugyancsak bizonytalan. A szószék lebontására viszont 90 százalékban sor kerül úgy, hogy a rajta lévő „Kolbe értékeket” megmentik és a templom más helyére helyezik át. Az új koncepció ismertetésére várhatóan augusztusban kerül sor, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az új elképzelésekről, és építő jellegű véleményükkel, javaslataikkal segíthetik az új tervek eredményes megvalósulását.

Végül megkérte a híveket tartózkodjanak a valótlan hírek terjesztésétől, hogy a rendelkezésre álló összeget nyugodt légkörben, minél hatékonyabban tudják felhasználni az állagmegóvásra és a liturgikus tér megújítására.

Mohács, 2018. június 9.

Nagy Kálmán
MVVE - Mohácsi Városszépítő és Városvédő Egyesület

 
1-kep-szoszek-muszaki-leir_restarurator-2018-01-31.jpg
1. kép: Mohács, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom szószék mozaikjai

2-kep-szoszek-muszaki-leir_restarurator-2018-01-31.jpg

2. kép: Mohács, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom szószék mozaikjai

 

3-kep-szoszek-kepei_uj_helyen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. kép: Mohács, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom szószék mozaikjának áthelyezési terve

A bejegyzés trackback címe:

https://mohacsiak.blog.hu/api/trackback/id/tr5214103155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása